Stalling


Je wil je dieren beschermen voor alle weersomstandigheden en hen een veilige plek geven.
Wij staan je bij van ontwerp tot plaatsing van de stal die een antwoord biedt op jouw noden.

Met de tijdloze eenvoud van een Hollandse kapschuur zit je altijd goed. Schorsplanken bedekken de stevige basis uit zwart constructiehout. De authentieke Boomse dakpan maakt dit plaatje helemaal af.

Een echte thuis voor je schapen, gebaseerd op de typische shelters die je ziet in de Engelse biolandbouw. De constructie rust op 6 palen die we machinaal in de grond heien. De binnenkant voorzien we van weervaste, afwasbare platen. De buitenkant werken we af in een houtbeslag dat natuurlijk vergrijst.

Wat dacht je van een multifunctionele stalling in de weide? Onderdak voor de schapen aan de ene kant, opslagruimte voor voeder en klein materiaal aan de andere. Voor deze constructie heien we 9 palen machinaal in de grond. De buitenkant is afgewerkt met natuurlijke schorsplanken, waardoor deze veldark qua look perfect aansluit bij de omgeving.

Aan de binnenkant voorzien we alle nodige technieken, zoals water en elektriciteit. De vloer bestaat uit ongelijke houten balken: waterdoorlaten en makkelijk schoon te maken.

Een boomhut voor jou, een schuilstalling voor je dieren. Met deze combinatie genieten jij en je dieren optimaal van je weidetuin. Aan de buitenkant afgewerkt met een strakke gezaagde plank die natuurlijk vergrijst. De binnenkant richt je helemaal in naar je eigen smaak. De assysmetrische vorm geeft het geheel een extra dimensie.

De klassieke schuilstalling kreeg een stevige upgrade. We slaagden erin een stevige constructie te ontwikkelen zonder tussenpalen. Niet enkel veilig voor je paarden, ook gemakkelijk in onderhoud voor jou. Doordat de zijwanden wat boven de dakconstructie uitsteken, krijg je de illusie dat de volledige stalling in hout is opgetrokken.  

Vanop afstand lijkt dit een gewone – zij het zeer mooie – veldschuur. Maar als je dichterbij komt, zie je hoe ecologie en bescherming gecombineerd werden. Je weidedieren staan droog onder het waterdichte dak van zonnepanelen. De basis van zwart constructiehout en een gevel in spaceboarding met een gezaagde plank houdt hen veilig. De waterdoorlatende ondergrond van  lava/grind gaat naadloos over in de verharde graszones.

Een stal die past bij de architectuur van je huis? Natuurlijk! We namen de kleur, vorm en verhoudingen over waar mogelijk en zorgden voor deze schuilstalling die het verlengde vormt van een huis. Aan de buitenkant lopen het dak en de zijmuren in elkaar over door de verticale planken.

Een project? Contacteer ons voor een sterk advies.

Let’s get social